Om INGDAM’S Sadelservice

Der findes ikke mange standard-heste og der findes ikke mange standard-ryttere heller.  Derfor anser vi hos INGDAM’S,  at enhver hest eller pony og rytter bør have en korrekt og veltilpasset sadel.

INGDAM’S har mere end 20 års erfaring i rådgivning og salg af den korrekte sadel til hest og rytter samt efterfølgende sadelservice. Vi kommer overalt i Danmark.

Oluf Lindgreen-Ingdam

Olof Ingdam har sammen med Aff Ingdam drevet INGDAM'S gennem mere end 20 år.

 

Hos INGDAM’S har vi et holistisk syn på samspillet hest-sadel-rytter, og derfor fokuserer vi ikke kun på sadlens tilpasning til hesten, men lige så meget på rytterens anatomi, opstilling, indvirkning på hesten i relation til sadlen.  INGDAM’S samarbejder ikke kun med dyrlæger, kiropraktorer, terapeuter m.fl. men også ved behov  med læger, ortopæder, fysioterapeuter, kiropraktorer etc. på humansiden.
Passer sadlen ikke rytteren, fungerer sadlen heller ikke i relation til hesten.

Når vi rådgiver kunder om sadler, “læser” vi hesten og rytteren, og takket være vor erfaring over mere end 20 år og vor store kundskab om de mange forskellige sadelmærkers konstruktioner, bomme, materialer og stopning, kan vi rådgive rytteren således,  at ekvipagen opnår det korrekte samspil hest-sadel-rytter.

Vi klarer alle typer af sadelmager-arbejder i relation til sadel, enten selv eller hos en af vores special-uddannede sadelmagere.

Vi er også selv ryttere og avlere – det ser vi som en forudsætning for fuld indsigt i den komplekse sammenhæng,  som hest-sadel-rytter er.

Mange faktorer er vigtige for valg af sadel.  Din garanti er vor erfaring, sagkyndighed og korrekthed både ved køb af sadel og i den efterfølgende rådgivning.

Hest og rytter ændrer sig
Heste er levende og det er ryttere også.  Ændringer sker løbende.  Før eller siden ændrer hestens anatomiske form sig, f.eks. fordi den rides eller trænes anderledes, får mindre motion, foderet ændres, den flytter stald, efter sygdom- eller hvile, eller ganske enkelt fordi den bliver ældre.

Nogenlunde det samme gælder for rytteren. Efter graviditet og fødsel, vægt-øgning eller –tab kan der ske ændringer i din anatomi, som gør, at sadlens mål og tilpasning ikke længere matcher dig.  Dette har betydning for sadlens balance og din indvirkning på hesten.

Bytter hesten eller ponyen rytter, er det også vigtigt at få kontrolleret, om sadlen passer den nye rytter. I disse tilfælde anbefaler vi, at I kontakter os, så vi kan efterse sadlen.

Vores kunder
INGDAM’S kunder omfatter alle typer af ryttere og hesteracer – ligefra den første pony til grand prix.

INGDAM’S har Skandinaviens største udvalg i kvalitetssadler i alle priskategorier og vi håndterer mellem 1200 – 1500 sadler om året.  På siden Sadelsortiment finder du en oversigt over mange af vore sadler.  Se også gerne på www.ingdams.com

På kundelisten har INGDAM’S mange internationelle topryttere – primært i dressur og springning – men også i andre discipliner, og INGDAM’S kunder omfatter ryttere over hele verden.  Vi har derfor omfattende erfaring af mange forskellige typer af heste.

Gennem mange år har INGDAM’S samarbejdet med hestepraktiserende dyrlæger, kiropraktorer, heste-fysioterapeuter, massører etc i både Danmark, Sverige og andre lande. Vi sætter en ære i at deltage aktivt i dialogen om træning og udvikling,  sadelrelaterede problemer mv. i forskellige sammenhænge.

Vore mange tilfredse kunder gennem mere end 20 år vidner om dette, og det er os en stor glæde at også lave og levere sadler til næste generation, uanset om det er til en lille ny ambitiøs rytter eller til hyggeridning.

Du kan læse mere om vores sadler og øvrige services på www.ingdams.com.

  • Kørsel og planlægning af besøg ifm kontrol, omstopning, bomviddeændring etc. dkr. 600,-/sek. 650,-
  • Kørsel og planlægning ved flere i samme stald dkr. 300,- /sek. 350  pr. kunde
  • Check af op til 2 egne sadler til samme hest og rytter i INGDAM’s sadelhus, dkr. 600,- / sek. 650,-.
  • Bomændring og omstopning samtidigt incl. forudgående kontrol ,dkr. 2.600,- / sek 3.400 sek. (rabat 200,-)
  • Udskiftning af eksisterende stopning incl. forudgående kontrol dkr. 2.100 / sek. 2.900
  • Besøg uden køb faktureres dkr 1500,-/sek. 1800,- udføres kun efter speciel aftale.

  • BRUGTE SADLER
  • Omstopning eller bomændring incl. forudgående kontrol i forbindelse med køb af brugt sadel i INGDAM’S sadelhus, halv pris: dkr. 700,- / sek. 900,-
  • Omstopning eller bomændring i forbindelse med køb af brugt sadel i egen stald, incl. forudgående kontrol dkr. 1.400,- / sek. 1.800,-
  • INGDAM’s kører kun i visse tilfælde  ud med brugte sadler,  i den forbindelse tillægges planlægning og kørsel, dkr. 600,-/sek. 650,-

 

 

 

Der er lukket for kommentarer.