Pressearkiv

Vi har upoadet de bedste af de artikler, vi har medvirket til gennem tiden. De handler selvfølgelig allesammen om sadler, og de er en virkeligt god kilde til viden om hvad der er vigtigt med en sadel, hvad man skal passe på og hvad der kan ske, hvis sadlen er forkert. God fornøjelse!

 

En sadel skal passe
Hvis sadlen ikke passer rytteren eller ikke passer hesten, kan der opstå forskelligeartede typer af skader.
Det konstaterer dyrlæge Kiwa Riis-Olesen og sadelspecialist Olof Ingdam-Lindgren, INGDAM’S i denne artikel, som også kommer omkring de forskellige hesteracers forhold til sadler.

Læs hele artiklen (pdf)

All Horse, publiceret januar 2008.
Journalist Lone Nyhuus.

 

Tilpasning af sadel – Sadlen skal passe
Hvor skal rytteren være placeret i sadlen?  Hvor lang må sadlen være?  Hvordan skal bommens kopfjernsvinkel være? Hvor skal sadlen ligge i forhold til hestens skulder?
Det og meget andet fortæller Olof Ingdam-Lindgren om til journalist Janni Brixen, som selv er rytter.  
Olof Ingdam-Lindgren kommer også ind på avlsrelaterede udfordringer i relation til sadel som følge af den moderne præstationshest store bevægelser men korte sadelleje som følge af en lang og skrå skulder.

Læs hele artiklen (pdf)

Magasinet HEST, publiceret august 2008
Journalist Janni Brixen

 

Sadeltema – Dressur:  Individuelle forskelle på heste og ryttere
Heste og ryttere forandrer sig.  Nogle hurtigere end andre.  Hvad sker der så, når hest og rytter skal passe perfekt sammen med sadlen? Og hvorfor synes nogle beridere at store knæpuder bliver sovepuder ridemæssigt.
Hvilken stopning er der i sadlen og hvilke fordele og ulemper indebærer det? Er der mode i sadler? Og i avl?

Aff og Olof Ingdam-Lindgren kommer i denne artikel hele vejen omkring sadler og dressur-ridning, uddannelse, avl og meget andet sammen med chefberider Søren Vallentin, Vilhelmsborg og den professionelle rytter Thomas Lindegaard.

Læs hele artiklen (pdf)

Ridehesten, publiceret januar 2009
Skribent Grethe Næsby

 

Kundskab skal der til
Sadlen er rytterens vigtigste arbejdsredskab i kommunikationen med hesten. Det er de fleste ryttere fuldt klar over. Uagtet dette, rider alt for mange ryttere af forskellige årsager rundt i forkerte sadler. Forkerte enten til dem selv eller forkerte til hesten. Begge dele påvirker såvel hest som rytter. Årsagerne kan være uvidenhed, ukorrekt rådgivning, udprøvning eller forkert prioritering af økonomi.

Læs hele artiklen (pdf)

Ridehesten,  publiceret april 2007
Aff Ingdam-Lindgren og redaktør Britt Carlsen

Skriv et svar