Hubertusjagt på søndag med skovtur og flot scenario

 Smukke røde dækkener sponseret af INGDAM'S venter på Hubertus-vinderne (hest og pony).

Smukke røde dækkener sponseret af INGDAM’S venter på Hubertus-vinderne (hest og pony).

Søndag d. 6. November, kl. 10.00 ved Peter Lieps Hus starter Sportsrideklubbens traditionsrige Hubertusjagt  i Jægersborg Dyrehave.

For de over hundrede jagtrytterne, der deltager på søndag,  er Hubertusjagten afslutningen på en sæson, som er startet i begyndelsen af april med jagter i Dyrehaven, i de sjællandske skove og på godser samt  jagter i det jyske. Hver jagt er en del af kvalificeringen til at måtte ride det afsluttende opløb på Hubertusjagten. Det er de  heste og  ponyer, som i løbet af sæsonen har kvalificeret sig til at måtte ride det for heste 800 meter , og for ponyer 600 m lange væddeløb, og hvor årets Hubertusvindere er den hest og den pony, der kommer først over målstregen.

32 forhindringer og 11 km
Fra Eremitageslottet bliver der  speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer.  Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven. Hvis du vil komme helt tæt på heste og ryttere og opleve nogle af de spring, som mange ryttere nærer større respekt for end Magasindammen, så tag opstilling ved  fx Sandskredet eller Tårbækgrøften.

Informativ brochure deles ud ved de røde låger på vej ind til Dyrehaven. 1. etape starter ved Peter Lieps Hus kl. 10.00

Informativ brochure deles ud ved de røde låger på vej ind til Dyrehaven. 1. etape starter ved Peter Lieps Hus kl. 10.00

Siden Sportsrideklubbens stiftelse i år 1900 er der hver den første søndag i november blevet redet Hubertusjagt i Dyrehaven. Denne begivenhed har igennem årene udviklet sig til en traditionsrig skovtur for op imod 30.000 – 40.000 tilskuere som mødes med familie og venner til en hyggedag i den smukke efterårsskov med flot underholdning af rytterne i dramatiske udspring over grøfter, lange svæv i luften , dybe landinger og ikke mindst udspringet i Magasindammen, hvor forventningerne er,  at en eller flere ryttere må tage sig en dukkert i det kolde mudrede vand.
Også ruten rundt i skoven indeholder udfordringer, som mange ryttere som sagt frygter mere end Magasindammen.

PRÆMIEOVERRÆKKELSE
Når de hurtigste ryttere har passeret målstregen, er der præmieoverrækkelse på Eremitageslottets trappe. Her modtager Hubertusvinderen Prins Henriks ærespræmie samt Sportsrideklubbens æresdækkener, som INGDAM’S gennem mange år har sponseret.   Hubertuskæden overrækkes på trappen til den vindende ponyrytter  af sidste års vinder  og vinderen af hesteopløbet får sin kæde overrakt søndag aften ved en gallafest.

DYREHAVEN – verdensarv på Unesco’s liste
I 2015 blev Dyrehaven optaget på Unesco’s liste over verdensar pga det enestående stisystem som blev anlagt i 1680’erne af Christian V.  Det stjerneformede sti/vej-system fik sin udformning, fordi kongen skulle kunne have fuldt udsyn over vildtet, jægere og hunde under parforcejagten, som dagens Hubertusjagt er en reminiscens af.

Kom ud i skoven og oplev det flotte scenario af røde jakker, flotte heste, glade ryttere og spænding!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.